Praktijk


Remko Huyghens

Doelgroep

Bij Dr Remko Huygens kunnen volwassenen terecht voor advies en behandeling van stemmings- en angststoornissen. Klachten bij aanmelding kunnen de volgende zijn: depressieve gevoelens, wisselende stemming, piekeren, slaapproblemen, uitputting, burn-out, angsten, hyperventilatie, paniekaanvallen, stress,…

Bij de start van de behandeling wordt ruim tijd genomen om tot een probleemsamenhang te komen en worden de mogelijkheden van gesprekstherapie al dan niet in combinatie met een medicamenteuze behandeling bekeken. 


Opleiding en Werkervaring

Dr Remko Huygens behaalde zijn diploma geneeskunde in 1996 aan de KUL, aansluitend startte hij de specialisatie Psychiatrie, die hij afrondde in 2001. Daarna was hij een jaar werkzaam als wetenschappelijk medewerker op de dienst Angst en Depressie.

Hij volgde een bijkomende opleiding psychotherapie aan het Korzybski instituut.  Deze vorm van gesprekstherapie is gebaseerd op systeemtheoretische en oplossingsgerichte principes.  

Sedert 2003 staat hij, samen met enkele collega’s, in voor de medisch-psychiatrische zorg in het CGG Noordwest-Vlaanderen te Brugge en werkt hij deeltijds in de praktijk te Sint-Martens-Latem.